Livet som Ekring

Stort och smått om allt och ingenting

Madde och Chris rumlade runt i den kungliga sänghalmen under bröllopresan till Seychellerna det vet vi nu!!!!
Thi-hi!

Idag är en ledig dag! Ska snart rulla upp på stan, linsvätskan är tvärslut! Tänkte åka förbi Malins hembageri och Engelbrekts choklad också, har kvar kuponger från restaurangchansen som ska utnyttjas för snart kommer ett nytt! Jäklars vilket bra häfte! Visst, man handlar kanske mer onödigt och äter ute mer så kostnaden ökar men ändå, äta bör man annars dör man!
Igår gjorde jag potatisplättar av hemmagjort potatismos som blev över i söndags. Till det serverades stekt fläsk och för min del, bruna bönor!

20130903-101634.jpg
Flinas kommentar: ”Hur fan kan man laga så god mat?”
Tja, man har det i generna och bestämmer sej för att bli bra! Halvfabrikat är det sparsamt med här hemma. Såser, grytor, mos, gratänger.. Allt lagas från grunden. Ja förutom buljonger då, de köper jag på kub eller flaska.
Min kära mamma var en utomordentlig husmor och lagade otroligt god mat. Det ville jag föra vidare och har strävat efter att laga lika god eller godare mat än henne. Att föda upp Flina på Gorbys och Karins lasagne är otänkbart! Riktigt smör och grädde är min melodi, alla dar i veckan!

Fast jag har ju bitit mej själv i röven, numera klagar hon de dagar hon måste äta matlåda eller i yttersta nödfall, steka en korv eller två. Då får mitt lilla mamma-hjärta dåligt samvete!
Middag och mat förenar oss här hemma, träning, plugg, jobb, golf.. så långt det går försöker jag att vi äter ihop, jag tycker det är viktigt.
Nästa vecka jobbar jag fyra kvällar i sträck! Jättekul!!! Inte alls. Men det går ändå, kan träna på fm, laga lunch till mej + matlåda till Flina & en till mej. Sambon golfar i Skåne så han äter väl mest flytande föda gjort på mäsk.

Nähä! Nu är det dags att röra på sej!
Skaffa en bra dag!

No Comments :(

Comments are closed.