Livet som Ekring

Stort och smått om allt och ingenting

Imorse kl 09:00 stod jag redo för ett pass Tabata på Forma Gym i Hallberg. Inte riktigt min tid på dygnet att träna hårt men det gick!
7 stationer; skaka rep, skridskohopp m TRX-band, magcrunches/armhävning m TRX-band, biceps – skivstång, squats m boll, situps m boll, triceps – kettelbell och spincykel.
En station = 20 sek fullt ös, 10 sek vila X 8 gånger…en minuts vila och sen nästa station. Det var jobbigt! Och jättekul!
Kan väl jämföras med HIT-passet på Friskis, där kör man också fyra minuter på varje station med tre olika övningar och ingen vila. Efter varje station är det en minuts vila… Tydligen så finns det studier som visar på ett pass Tabata (fyra minuter) motsvarar tre joggingpass á 30 min i veckan… Alltså behöver jag inte träna på 2,5 vecka efter idag.. Yeah right!!
Det jag saknade var en ordentlig uppvärmning, tyckte inte att jag hann bli varm i alla leder och muskler. Musiken var bra, peppande ledare…
Skulle vilja testa nåt mer pass, får se om det kan bli av.

Ska försöka mixa lite musik idag, på gårdagens Cirkelgympass spelades ”min” spellista. Nästan på pricken att jag valt samma musik… Saknar några låtar, tunga styrkelåtar så tips mottages gärna!

Till kvällen blir det HIT, så svårt att komma med på det så idag blir det två pass på en och samma dag. Det funkar ibland men är inte optimalt för min kropp. Får peta i mej extra mycket kolhydrater och energi idag. Och vatten!

No Comments :(

Comments are closed.