Livet som Ekring

Stort och smått om allt och ingenting

Denna tar fem minuter att slänga ihop och blir fantastisk god:

20130529-094737.jpg
Fiskblock, salta & peppra, strö över dill.

20130529-094816.jpg
2 dl grädde
2 tsk tomatpurè
1,5 tsk hummerfond blandas och häll över fisken.
Några skivade tomater och riven ost på toppen, klart!!

20130529-095239.jpg
Grädda i 175-200 grader tills de vita proteinbubblorna tränger fram eller 15-20 min…

Jag curlar min familj med mat, enbart mat. Det sitter i ryggmärgen och jag är hopplös dålig på att de får fixa egen mat när jag jobbar kväll.. Jag vet att de kan själva och svälter inte ihjäl men ändå. I princip varje kväll jag jobbar finns det mat att värma eller som idag, en fiskgratäng att laga. Sambon får skala potatisen, men ändå… Bortskämda och mat-curlade är de.
Därför uppskattar jag kvällar som igår. Jag hade jobbat, klippt mej, gått i trappen, skrivit ett sista bordsplaceringskort och kommer hem till dukat bord. Korv med bröd och pulvermos! Flina hade tagit paus i pluggandet och fixat käk.. Gott!

Nu ska jag åka och fika hos Örebros kalaspingla, hon med långa långa lockiga håret! Tänte cykla men det ösregnar ute.. Tar bilen och drar direkt till jobbet sen istället. Tredje passet av tio på raken.
Jag orkar!

No Comments :(

Comments are closed.