Livet som Ekring

Stort och smått om allt och ingenting

Då for jag och min vapendragare Maivor till Vansbro för att simma lite i Västerdalälven. Vi satt i bilen och bestämde taktik, jag skulle knuffa i Maivor om hon tveka och vice versa. Hur kallt skulle det vara?! Tänk om man fick kramp? Frös?
Ja, vi hade lite å fundera på.. Väl på plats sken solen och det var varmt, hämtade ut nummerlapparna i form av orange badmössa! Urtjusigt!
Inne i shoppingtältet fick vi tips om att först smörja in oss med ett liniment och över detta ullfett, precis före start… Linimentet gjorde musklerna varma och ullfettet stängde ute kylan.
Vi smorde in oss och satte oss pepparmintsluktande, vid älven och åt lite, tittade på när andra simmade.

20130708-083049.jpg

20130708-083324.jpg

20130708-083335.jpg
Väl på startområdet krängde vi på oss våtdräkterna, mössa och glasögon.. Man är fan inte snygg i denna outfit

20130708-083516.jpg
Det var varmt under uppvärmningen, kl 13:00 släppte de in oss i startfållan. Man la armbandet på en sensor och sen var det bara att kliva i. Ingen tvekan. Bara gå ner i älven.
Fy satan vad kallt det var!! Gick ut 5 meter sen la vi oss i och började simma. Det var isande kallt första 50 metrarna, jag hade ett mantra: simma! andas! simma! andas!
Maivor tog av lite åt vänster och kunde simma på, jag fastnade bakom ett stim och kunde inte ta mej förbi.. Man sparkade till nån, fick en spark själv, simmade på tvären för att komma förbi.. En kvinna simmade ryggsim, upp på min rygg. Då fick jag lite panik! Och en kallsup.
Annars gick det bra. simma! andas!
Jag simmade 1000 meter, motströms, i en älv, 16 grader i vattnet, på 28:25 min!!
På Gustavsvik simmar jag samma sträcka på 40 min. 27,5 grader i bassängen.
Stolt?! Att jag är!

Dessutom är vi klara med Tjejklassikern !! Och redo för Halvklassikern nästa år, vi ska ragga ihop några fler som är sugna på utmaningen. Är du?!
Köpte en ursnygg träningsjacka och ett linne att träna i som belöning!

20130708-085127.jpg
Två stolta simmare!!

Igår var jag ledig och solen sken. Låg såklart ute i solstolen och pressade. Körde sedan min älskade unge tillbaka till Hallsberg, hon jobbar idag och ska åka till Vadstena ikväll.

20130708-085511.jpg
Hennes farmor, småbrorsorna och plastmamma är redan där. Och jag saknar! Men om en vecka är hon hemma igen och jag unnar henne verkligen lite ledigt och slappa dagar med familjen!

Nu blir det en ny dag i solen, det blåser som tusan så det får bli en dag i trä’gårn.

2 Comments

  1. Thanks for the nice blog. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us

  2. Very good website, you can find interesting information.